dporf

Ολοκλήρωση Επιμορφωτικού Σεμιναρίου των εκπαιδευτικών του σχολείου μας

         Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα «Η παιδαγωγική και διδακτική αξιοποίηση των εργαλείων Web 2.0 στην τάξη» προς τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. Το Σεμινάριο ήταν διάρκειας 32 ωρών και διεξήχθηκε στο χώρο του σχολείου με την μέθοδο της μεικτής μάθησης. Επιμορφώτρια ήταν η Διευθύντρια του σχολείου κ. Παπαδημητρίου Σουλτάνα. Περιελάμβανε 4 τρίωρες δια ζώσης  συναντήσεις στο Νέο Εργαστήριο ΤΠΕ του σχολείου και 5 τετράωρες από απόσταση.
 
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Continue reading

Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Με ένα ταξίδι στον χώρο των γεύσεων ,των εθίμων  χωρών της Ευρώπης όπως της πατρίδας μας,της Μεγάλης Βρεττανίας,της Γερμανίας, της Ελβετίας  και της Γαλλίας συμμετείχαν οι μαθητές  μας στην φετινή Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας. Ένα ταξίδι με πολλή μεγάλη ποικιλία φαγητών,γλυκών και εδεσμάτων διανθισμένο με τις ευχές και χριστουγεννιάτικες κάρτες στις γλώσσες των χωρών που διδάσκονται στο σχολείο που αγκαλιάστηκε , όπως χρόνια τώρα, με μεγάλο ενθουσιασμό από όλους τους μαθητές μας.

 

 


Continue reading

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΤΟΥ 4ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΣΤOΥΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ «ΘΑΛΗΣ» & «ΥΠΑΤΙΑ»

     Η Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας κ. Παπαδημητρίου Σουλτάνα,  ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και όλη η μαθητική κοινότητα του σχολείου  συγχαίρουν τη μαθήτρια  της Α΄ Τάξης  Ζήση Ελευθερία   που συμμετείχε και διακρίθηκε στο μαθηματικό διαγωνισμό «Υπατία», καθώς και τις  μαθήτριες της Β΄ Τάξης Νικολιά Μαρία  και Σημαιοφορίδου  Ερμιόνη  που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στο μαθηματικό διαγωνισμό «Θαλής».

   Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας  και τους καλούμε να συνεχίσουν την προσπάθειά  τους με τον ίδιο ενθουσιασμό και ζήλο. Συγχαίρουμε επίσης τους γονείς των μαθητών και των μαθητριών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, για την στήριξη που προσφέρουν στα παιδιά τους  στην επιλογή  τους να συμμετέχουν σε δραστηριότητες αυτής της μορφής και είναι πάντα αρωγοί και συμπαραστάτες τους.

    Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους και να έχουν και άλλες ανάλογες διακρίσεις στο μέλλον.

Continue reading

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΛΗΡΩΣΗΣ

Σήμερα Δευτέρα 23-12-2019 στο χώρο του  4ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας έγινε η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Ο λαχνός που κερδίζει το TABLET φέρει τον αριθμό: 1662

«ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ 8ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΟ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ»

 

Κυκλοφόρησε η 8η κατά σειρά ετήσια περιοδική έκδοση του 4ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας, για το σχολικό έτος 2018-2019. Πρόκειται για ένα τεύχος Πολιτισμού και Μαθητικής Δημιουργίας, το οποίο περιλαμβάνει τις μαθητικές δράσεις της σχολικής κοινότητας. Μπορείτε να το αναζητήσετε και να το ξεφυλλίσετε  στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://4gym-ptolem.koz.sch.gr/magazine/vol8/index.html

 

Continue reading

Το 4ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

H 26η Σεπτεμβρίου έχει  καθιερωθεί  ως η ημέρα που είναι αφιερωμένη στην εκμάθηση γλωσσών. Κάθε χρόνο αυτή τη μέρα γιορτάζεται μέσα από διάφορες δραστηριότητες η γλωσσική πολυμορφία στην Ευρώπη και προάγεται η μάθηση των γλωσσών είτε για προσωπικούς και εκπαιδευτικούς, είτε για επαγγελματικούς λόγους. Οι στόχοι της γιορτής αυτής είναι να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες της Ευρώπης τη σημασία της εκμάθησης των γλωσσών και της διατήρησης της γλωσσικής πολυμορφίας στην Ευρώπη. Παράλληλα προωθείται η πολυγλωσσία και η διαπολιτισμική κατανόηση  ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης.

Το 4ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας γιόρτασε και φέτος τη μέρα αυτή. Οι μαθητές όλων των τάξεων και τμημάτων συμμετείχαν σε πολλές δραστηριότητες, στις οποίες χρησιμοποίησαν τις γλώσσες που διδάσκονται στο σχολείο, τη Νέα Ελληνική, την Αγγλική, τη Γαλλική και τη Γερμανική γλώσσα, αναζήτησαν όμως ταυτόχρονα και ενέταξαν στις δραστηριότητες τους και πλήθος άλλων γλωσσών, ακόμη και μη διαδεδομένων, εμπλουτίζοντας τα έργα τους γλωσσικά. Εργάστηκαν ομαδικά  στα μαθήματα της Ελληνικής Γλώσσας, των Ξένων Γλωσσών που διδάσκονται στο σχολείο, των Μαθηματικών, της Μουσικής και της Πληροφορικής. Επιπλέον ετοίμασαν θεατρικά δρώμενα,  τραγούδησαν στα Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και συγκέντρωσαν χρήσιμες πληροφορίες για τις γλώσσες που μοιράστηκαν με τους συμμαθητές τους.

Τις δραστηριότητες των μαθητών συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Δεληγιάννη Αλεξάνδρα & Ντρίκου Θάλεια (Φιλόλογοι), Κωνσταντινίδης Χρήστος (Μαθηματικός), Θεοφυλάκτου Αλεξάνδρα (Αγγλικής), Τρίκου Πανάγιω (Γαλλικής),  Παπαδημητρίου Σουλτάνα (Γερμανικής), Πορφυλίδου Αναστασία (Γερμανικής), Πασσαλίδης Αλέξανδρος (Μουσικής) και Πορφύρης Δημήτριος  (Πληροφορικής).

Όλοι οι μαθητές εργάστηκαν με ιδιαίτερο ζήλο και συνέπεια, το τελικό προϊόν που παρουσίασαν ήταν εντυπωσιακό και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γι αυτό. Συγχαίρουμε επίσης τις/τους εκπαιδευτικούς-συντονίστριες/ες των εργασιών των μαθητών, οι οποίοι με τις ιδέες τους και την υποστήριξη των μαθητών τους σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της γιορτής.

Στο χώρο του σχολείου λειτουργεί έκθεση, στην οποία έχουν εκτεθεί όλα τα έργα των μαθητών,  για να είναι προσβάσιμα σε όλους.

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Α΄ ΤΑΞΗΣ

Στο πλαίσιο της επικοινωνίας μας για ζητήματα που αφορούν τη φοίτηση και πρόοδο των μαθητριών και μαθητών του σχολείου μας, έλαβε χώρα ενημερωτική συνάντηση των γονέων και κηδεμόνων τους την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:00 μ.μ στο χώρο του 4ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας με τα εξής θέματα:

      1. Ενημέρωση από τη Διευθύντρια του σχολείου σχετικά με τη φοίτηση και τον              Κανονισμό του σχολείου.

      2. Γνωριμία με τους καθηγητές και τις καθηγήτριες που διδάσκουν στην Α΄ τάξη.

Η συνάντηση είχε πολλή μεγάλη συμμετοχή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue reading

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΗΣ Β΄ και Γ΄ ΤΑΞΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΗΣ Β΄ και Γ΄ ΤΑΞΗΣ

 

          Αγαπητοί γονείς,

          Ευχόμαστε σε σας και τα παιδιά σας καλή και δημιουργική χρονιά. Στο πλαίσιο της επικοινωνίας και της συνεργασίας μας, σας προσκαλούμε σε ενημερωτική συνάντηση και συζήτηση την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:00 μ.μ. στο χώρο του 4ου Γυμνασίου, με τα παρακάτω θέματα:

  • Ενημέρωση από τη Διευθύντρια του σχολείου για θέματα που αφορούν τον κανονισμό λειτουργίας του σχολείου.

 

          Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.

                                                                                                                                          

                                                    Με εκτίμηση

                                                     Η Διευθύντρια

                                                    Παπαδημητρίου Σουλτάνα

 

 

Continue reading

Ενισχυτική Διδασκαλία σχ. έτους 2019 – 2020

Ενισχυτική Διδασκαλία σχ. έτους 2019 – 2020

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της έναρξης μαθημάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, οι γονείς – κηδεμόνες που επιθυμούν τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, καλούνται να συμπληρώσουν την αντίστοιχη αίτηση – δήλωση. Οι αιτήσεις – δηλώσεις θα πρέπει να κατατεθούν στη Διεύθυνση του σχολείου έως την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019.

Υπόδειγμα αίτησης-δήλωσης μαθημάτων 2019_2020

 

 

Continue reading

Ιανουάριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Δεκ    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

No data available
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
e-ptolemeos.gr