ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Ιστορικό

Γενικά

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ “ΥΠΑΤΙΑ”

Η μαθήτρια της Α’ τάξης του σχολείου μας Σπανού Μαρία διακρίθηκε στον 10ο Μαθηματικό Διαγωνισμό “Υπατία” που  διοργάνωσε το Παράρτημα Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.).

ΑΡΓΥΡΟ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΕΦΕΡΑΝ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Δύο μαθήτριες του σχολείου μας η Σάκκου Χριστίνα και η Τσαλκιτζίδου Ειρήνη – αθλήτριες του συλλόγου Εορδαϊκή Δύναμη κατέκτησαν το Αργυρό και το Χάλκινο Μετάλλιο αντίστοιχα στο 30 Προκριματικό Πρωτάθλημα ΤΑΕWKONDO Βορείου Ελλάδας.

Πρόγραμμα 6ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας Φλώρινας Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

     Aκολουθεί  το πρόγραμμα για την Παρασκευή 8/4 για το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που θα λάβει χώρα στην Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας, στο Φουαγιέ (https://goo.gl/maps/iTMjCiHziCM2).

Το πρόγραμμα έχει αναρτηθεί και στο site του φεστιβάλ… Continue reading

Συμμετοχή του σχολείου μας στο 6ο Μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας

Με δύο μαθητικές δημιουργίες συμμετέχει το σχολείο μας στο το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ  Ψηφιακής Δημιουργίας  που θα διεξαχθεί στην πόλη της Φλώρινας  την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 (09:30- 14:00)  στο κτίριο της Παιδαγωγικής… Continue reading

6o Μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας στην Φλώρινα

Αγαπητές συναδέλφισσες,  αγαπητοί συνάδελφοι,

το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ  Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info)

θα διεξαχθεί παράλληλα σε

Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο, Αγρίνιο, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Κομοτηνή, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργο Ηλείας, Ρόδο, Τρίκαλα, Φλώρινα, Χανιά και Χίο την Τετάρτη… Continue reading

Ευχαριστήριο

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

       Με την λήξη της Έκθεσής μου με τον τίτλο «ΑφιέρωμαDSCN5070» στο Παλαιοντολογικό και Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας στην μνήμη του πατέρα μου Δημητρίου Ζήση ευχαριστώ για την φιλοξενία και την προβολή της :

  • τον Δήμο Εορδαίας και κυρίως τον Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ Δήμου Εορδαίας κ. Κατσίνα Χρήστο,

Continue reading

Συνεργατική μάθηση

educationΣυνεργατική μάθηση (collaborative learning): ορίζεται οποιαδήποτε διαδικασία ομαδικής μάθησης στην οποία λαμβάνουν χώρα τουλάχιστον κάποιες από τις σημαντικές μαθησιακές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των μαθητών (“οριζόντιες αλληλεπιδράσεις”)

Συνεργάζομαι, σημαίνει εργάζομαι μαζί με κάποιον άλλο. Η συνεργατική μάθηση σημαίνει ότι τόσο οι καθηγητές όσο και οι μαθητές είναι ενεργοί συμμέτοχοι στη μαθησιακή διαδικασία – η γνώση δεν είναι κάτι που παραδίδεται στους μαθητές, παρά κάτι που προκύπτει από τον ενεργό διάλογο μεταξύ αυτών που προσπαθούν να κατανοήσουν και να χρησιμοποιήσουν έννοιες και τεχνικές. Έτσι ακριβώς, στις κοινότητες μάθησης «η εκπαίδευση δεν περιλαμβάνει απλά το ξεχείλισμα του μαθητή με γνώσεις από τον καθηγητή. Η απόκτηση γνώσης είναι μια διαδραστική διαδικασία, όχι μια συσσώρευση απαντήσεων για το Trivial Pursuit.» [Whipple 1987] Continue reading

Ενεργητική μάθηση

educationΩς ενεργητική μάθηση ορίζουμε της δραστηριότητες που οδηγούν σε συμμετοχή των μαθητών σε ενέργειες έτσι, ώστε να αποφεύγεται η παθητική παρακολούθηση μιας διάλεξης ενώ ταυτόχρονα βοηθάμε τους μαθητές να συμμετέχουν, να μάθουν και να εφαρμόσουν την ύλη του μαθήματος.

Τα μέλη των κοινοτήτων μάθησης ενθαρρύνονται να συμμετέχουν ενεργά, προσφέροντας συχνά δικό τους υλικό. Μέρος του κινήτρου για τις συνεισφορές τους είναι να δουν πώς και πόσα άλλα μέλη θα κεντριστούν ώστε να απαντήσουν, με ένα σχόλιο ή μια ερώτηση. Ο Bork (1985) έχει τονίσει την πιθανή χρήση του υπολογιστή ως ενός ?αποκριτικού? (responsive) μαθησιακού περιβάλλοντος. Από αυτή την οπτική θεώρηση, η δημιουργία μιας ?κατάστασης ενεργητικής μαθητείας? είναι η σημαντικότερη διάσταση σε εφαρμογές των υπολογιστών για την εκπαίδευση. Σύμφωνα μάλιστα με τον Bork, η προσέγγιση ?άσκηση-και-πρακτική? σε αρκετά συστήματα εκμάθησης μέσω υπολογιστή έχει περιοριστική και αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη του εκπαιδευτικού δυναμικού που εσωκλείνει ο υπολογιστής. Continue reading

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

education Χαρακτηριστικά της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης 

  •  Εφαρμόζεται σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης

  •  Ο εκπαιδευόμενος είναι απομακρυσμένος από τον εκπαιδευτή του, αλλά καθοδηγείται και υποστηρίζεται από αυτόν μέσω διαφόρων μορφών επικοινωνίας
    Χρησιμοποιείται ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό υλικό

  •  Γίνεται συστηματική υποστήριξη του εκπαιδευομένου

  • Διαχωρίζει και ομαδοποιεί τις ανάγκες των «ιδεατών» φοιτητών, προσφέροντας αυτοτελείς μορφωτικούς κύκλους με μικρή χρονική διάρκεια ( π.χ. εξάμηνη). Με τον τρόπο αυτό μεγαλώνει το φάσμα των ενδιαφερόμενων.

  • Τα όρια της αίθουσας διδασκαλίας είναι πλασματικά. Υπάρχουν «ιδεατές» (εικονικές) τάξεις που δεν απαιτούν τη φυσική παρουσία των εκπαιδευομένων και των εκπαιδευτών τους.

Continue reading

Ιανουάριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ