Monthly Archives: Οκτώβριος 2017

Το 4ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Hμέρα Γλωσσών

Το 2001 διοργανώθηκε για πρώτη φορά σε  συνεργασία  του Συμβουλίου  της  Ευρώπης  και  της  Ευρωπαϊκής  Ένωσης και από τότε καθιερώθηκε η 26 Σεπτεμβρίου ως η ημέρα που είναι αφιερωμένη στην εκμάθηση γλωσσών. Κάθε χρόνο αυτή τη μέρα γιορτάζεται μέσα από διάφορες δραστηριότητες η  γλωσσική πολυμορφία στην Ευρώπη και προάγεται η μάθηση των γλωσσών είτε για προσωπικούς, εκπαιδευτικούς είτε για επαγγελματικούς λόγους.

 Οι στόχοι της γιορτής αυτής είναι να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες της Ευρώπης τη σημασία της εκμάθησης των γλωσσών και της διατήρησης της γλωσσικής πολυμορφίας στην Ευρώπη. Παράλληλα προωθείται η πολυγλωσσία και η διαπολιτισμική κατανόηση  ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης.

 Το 4ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας συμμετείχε ενεργά στη γιορτή αυτή με κεντρικό θέμα την πολυγλωσσία και τη γλωσσική πολυμορφία. Οι μαθητές όλων των τάξεων και τμημάτων συμμετείχαν σε πολλές δραστηριότητες, στις οποίες χρησιμοποίησαν τις γλώσσες που διδάσκονται στο σχολείο, τη Νέα Ελληνική, την Αρχαία Ελληνική, την Αγγλική, τη Γαλλική και τη Γερμανική γλώσσα, αναζήτησαν όμως ταυτόχρονα και ενέταξαν στις δραστηριότητες τους και διάφορες άλλες γλώσσες, ακόμη και μη διαδεδομένες, εμπλουτίζοντας τα έργα τους γλωσσικά.

 Τις δραστηριότητες των μαθητών συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Δεληγιάννη Αλεξάνδρα & Τύπου Καίτη (φιλόλογοι), Θεοφυλάκτου Αλεξάνδρα (Αγγλικής), Κυρατσού Κατερίνα (Γαλλικής), Αραβοπούλου Ειρήνη, Παπαδημητρίου Σουλτάνα & Τριανταφύλλου Μεταξένια (Γερμανικής).

 Οι μαθητές τους σχολείου μας μεταξύ άλλων έγραψαν τίτλους επίκαιρων άρθρων των εφημερίδων στην Αρχαία Ελληνική, αναζήτησαν τις αρχαιότερες γλώσσες  της υφηλίου συγκέντρωσαν πληροφορίες για αυτές και τις τοποθέτησαν στον χάρτη, αναζήτησαν τη γλώσσα των ζώων στις διάφορες γλώσσες του κόσμου, έγραψαν χαιρετισμούς σε διάφορες γλώσσες, ταξιδιωτικές κάρτες από διάφορες χώρες, χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη γλώσσα, δημιούργησαν λεξικά ομαδοποιημένου λεξιλογίου σε διάφορες γλώσσες και πολλές άλλες.

 Όλοι οι μαθητές εργάστηκαν με ιδιαίτερο ζήλο και συνέπεια, το τελικό προϊόν που παρουσίασαν ήταν εντυπωσιακό και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γι αυτό. Συγχαίρουμε επίσης τις εκπαιδευτικούς-συντονίστριες των εργασιών των μαθητών, οι οποίες με τις ιδέες τους και την υποστήριξη των μαθητών τους σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της γιορτής. Στο χώρο του σχολείου λειτουργεί έκθεση, στην οποία έχουν εκτεθεί όλα τα έργα των μαθητών,  για να είναι προσβάσιμα σε όλους.

 Η Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου

Παπαδημητρίου Σουλτάνα

Continue reading

1η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

    

 

 

 

 

      Μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας κ.Σουλτάνας Παπαδημητρίου και του Συλλόγου Διδασκόντων πραγματοποιήθηκε με μεγάλη  συμμετοχή και επιτυχία η 1η Ενημερωτική Συνάντηση  των Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του σχολείου μας για τη νεα σχολική χρονιά 2017-18.

    Η Διευθύντρια του σχολείου μας ενημέρωσε με απλό, σαφή, κατανοητό και ολοκληρωμένο τρόπο τους γονείς και κηδεμόνες για την λειτουργία του σχολείου, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των μαθητών, τον Κανονισμό του σχολείου, για τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις για την ομαλή και απρόσκοπτη φοίτηση των μαθητών.

    Ακολούθησε ένας γόνιμος διάλογος ανάμεσα στους γονείς και κηδεμόνες και την Διευθύντρια με την συμμετοχή και  εκπαιδευτικών  του σχολείου μας.

    Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ.Αποσέρκογλου ενημέρωσε για θέματα του συλλόγου.

    Αντηλλάγησαν πολύ εύστοχες και θετικές σκέψεις και προτάσεις και διαπιστώθηκε ότι με την ύπαρξη και την καλλιέργεια ενός άριστου – ήδη διαμορφωμένου – κλίματος συνεργασίας μεταξύ Διεύθυνσης, εκπαιδευτικών, γονέων και κηδεμόνων και μαθητών του σχολείου μας επιτυγχάνονται οι πλέον ευνοϊκές προϋποθέσεις και διαμορφώνονται οι πιο πρόσφορες και αρμονικές συνθήκες με σκοπό τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την εκπαίδευση και την πνευματική και ψυχική καλλιέργεια των μαθητών μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue reading

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

          Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 στις 6.00 το απόγευμα η Διεύθυνση και ο Σύλλογος εκπαιδευτικών του σχολείου μας καλούν όλους τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας σε ενημερωτική συνάντηση στον χώρο του σχολείου.

       Η παρουσία όλων των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του σχολείου μας κρίνεται απαραίτητη.

                                                Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ 

                       ΤΟΥ  4ου  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

                            

                                    ΤΑΝΙΑ  ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Continue reading

2 ΟΚΤΩΒΡΗ – 4η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 Με ένα πλήθος αθλητικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων όπου συμμετείχαν με χαρά και ενθουσιασμό οι μαθητές μας υποδέχθηκε το σχολείο μας την Δευτέρα 2 Οκτώβρη την 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού που καθιέρωσε το Υπουργείο Παιδείας .Την ευθύνη για την όλη διοργάνωση ανέλαβε ο καθηγητής φυσικής αγωγής του σχολείου μας κ.Σάκκος Αντώνιος.

 

 

 

 

 

 

 

Continue reading

Οκτώβριος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

No data available
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
e-ptolemeos.gr