Monthly Archives: Ιούνιος 2018

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

          Η Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας, κ. Παπαδημητρίου Σουλτάνα και ο Σύλλογος Διδασκόντων εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους προς όλους τους εκπροσώπους των φορέων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του σχολείου και ενημέρωσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες  για σημαντικότατα θέματα με αφορμή τη «Θεματική Εβδομάδα».
         Συγκεκριμένα:

         Την κ. Ανδρεάδου Μελίνα, Κλαδάρχη Προστασίας Περιβάλλοντος και Αποκατάστασης Εδαφών στη ΔΕΗ Α.Ε. ,την  κ. Τεντσογλίδου Μαρίνα και τον κ Χρήστο Παπαδόπουλο, Τομεάρχη Προστασίας Περιβάλλοντος και Αποκατάστασης Εδαφών  και Υποτομεάρχη αντίστοιχα  Αποκατάστασης Εδαφών του ΤΠΠ&ΑΕ, οι οποίοι ενημέρωσαν τους μαθητές στις 17/5/2018 μετά από πρόσκληση των καθηγητών σε θέματα εκμετάλλευσης και αποκατάστασης των λιγνιτωρυχείων της  ΔΕΗ ΑΕ.

          Τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας  κ. Σπυρίδη Χρήστο , το Πυροσβεστικό Σώμα  συνολικά  και ιδιαίτερα   την κ. Παπαδοπούλου Μαρία και τον κ. Γραικό Νικόλαο, που στις 18/5/2018 για μια ακόμη φορά ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση  του 4ου Γυμνασίου να ενημερώσουν τους μαθητές για  το επάγγελμά τους. Με την παρουσία τους δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές   να συνειδητοποιήσουν πως άνδρες και γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος  εργάζονται άοκνα προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στο κοινωνικό σύνολο ανατρέποντας στερεότυπα και προκαταλήψεις για ανδρικά και γυναικεία επαγγέλματα.

         Την κ. Βλαχάβα Ευανθία, Υπεύθυνη  Συμβουλευτικού Σταθμού  Νέων Κοζάνης, η οποία  σε συζήτηση που είχε με τους μαθητές /τριες του σχολείου στις 23/5/2018 κατέδειξε πως ακόμη και σήμερα υπάρχουν  στερεότυπα φύλου και  στη Γλώσσα .

          Τον Διοικητή Τροχαίας Πτολεμαΐδας , κ. Τάσιο  Σπυρίδωνα, την Τροχαία συνολικά  και ιδιαιτέρως τον κ. Αβραμίδη Παναγιώτη, Υποδιοικητή του τμήματος,  που ανταποκρίθηκε άμεσα  στο κάλεσμα των καθηγητών να μιλήσει στους μαθητές και στις μαθήτριες για την ασφαλή οδήγηση και τα τροχαία ατυχήματα παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες για τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας, στις 23/05/2018.                                                                                                 

         Τέλος, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κ. Βιργινία Μαλιούφα, ψυχολόγο και την κ. Ελευθερία Καλώτα    από το  Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»,  οι οποίες ενημέρωσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης για τους κινδύνους και τα προβλήματα που προκύπτουν από τις εξαρτήσεις .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue reading

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΕΩΣ

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΚΑΙ ΩΡΕΣ

 0:900 Π.Μ. ΕΩΣ 13:00 Μ.Μ.

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 4ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας συναντούν τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου

 

     Στις 21 Μαΐου η Γ’ τάξη του 4ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας στο πλαίσιο  της επίσκεψής της στη Βουλή συναντήθηκε  και συνομίλησε  με τον Υπουργό Παιδείας  Κ. Γαβρόγλου. Οι μαθητές εξέφρασαν τις ανησυχίες τους και διατύπωσαν τους προβληματισμούς τους για το εκπαιδευτικό σύστημα. Ο διάλογος περιστράφηκε γύρω από ζητήματα όπως: η ευελιξία Του Προγράμματος Σπουδών στο Λύκειο και η δυνατότητα των μαθητών να επιλέγουν  μαθήματα ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους, η αναβάθμιση του Επαγγελματικού Λυκείου, το πρόβλημα της παραπαιδείας, ο επαγγελματικός προσανατολισμός, καθώς και η ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων.  Ο υπουργός  φάνηκε να απολαμβάνει ιδιαίτερα τη συζήτησή  του  με τα παιδιά και τα ενθάρρυνε  να μιλήσουν ελεύθερα, άκουσε με μεγάλη προσοχή τις απόψεις τους και τόνισε ότι τα θέματα αυτά αποτελούν ήδη βασικούς άξονες έργου του υπουργείου Παιδείας. Η συνάντηση αυτή ήταν μια πολύτιμη εμπειρία για τα παιδιά, καθώς βιωματικά κατανόησαν ότι η υπέρτατη αξία της δημοκρατίας είναι ο διάλογος και η ενεργός συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία επίλυσης των προβλημάτων. Ήταν ένα εξαιρετικό μάθημα Πολιτικής Παιδείας!
Continue reading

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Χορωδίας του 4ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας στο Μέγαρο Μουσικής στη Θεσσαλονίκη

Ένα καινοτόμο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο «Ο Κόσμος της Μουσικής, Γνωρίζω, Εκφράζομαι, Δημιουργώ» παρακολούθησε η χορωδία του σχολείου μας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ήταν μια δημιουργική περιήγηση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, που πλαισιώθηκε από θεατρικά, μουσικά και εικαστικά δρώμενα και είχε ως στόχο οι μαθητές/τριες να γνωρίσουν την αξία της μουσικής μέσα σε ένα χώρο πολιτισμού, να λειτουργήσουν δημιουργικά και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Μια συναρπαστική διαδρομή ξεκίνησε από τον εξωτερικό χώρο του Μεγάρου (κτίριο Μ1), πέρασε από τα φουαγιέ και την πλατεία, ανέβηκε στη σκηνή αλλά και στα παρασκήνια και βυθίστηκε στα άδυτα του θεάτρου, όπως στο βεστιάριο και το ραφείο, για να καταλήξει στην αίθουσα δοκιμών της συμφωνικής ορχήστρας νέων MOYSA και στο φουαγιέ του κτιρίου Μ2 με θέα τη θάλασσα και τις πλαγιές του Ολύμπου. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης περιγράφτηκε με λεπτομέρειες η λειτουργικότητα των χώρων και παράλληλα ξετυλίχθηκε ως θεατρικό δρώμενο ο μύθος του Ορφέα και της Ευρυδίκης. Σε συγκεκριμένους σταθμούς εργασιών οι μαθητές/τριες με φύλλα εργασίας, παιχνίδια ρόλων και βιωματικές τεχνικές μάθησης γνώρισαν και εξοικειώθηκαν με τις έννοιες της συμφωνικής ορχήστρας, της όπερας, καθώς και με σύγχρονες μουσικές συνθέσεις και εικαστικά έργα που οι δημιουργοί τους έχουν εμπνευστεί από τον παραπάνω μύθο. Εκφράστηκαν εικαστικά και δημιούργησαν, πάντοτε με αφορμή τα δρώμενα και τα διάφορα ακούσματα που συνάντησαν. Μέσα από την κατάδυση στα ενδότερα του θεάτρου και της μουσικής, βγήκαν ξανά έξω στο φως σοφότεροι και εσωτερικά πλουσιότεροι.

 

 

Continue reading

Συγχαρητήρια επιστολή στους μαθητές του 4ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας για τη συμμέτοχη τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Προγραμματίζω – Δημιουργώ – Μαθαίνω με το Scratch» Πηγή: e-ptolemeos.gr

Μια ομάδα μαθητών από το Γ2 με την  καθοδήγηση  της Διευθύντριας του σχολείου μας, κ. Παπαδημητρίου Σουλτάνας επιμορφώθηκαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα οπτικού προγραμματισμού :«Προγραμματίζω- Δημιουργώ- Μαθαίνω με το Scratch» που διοργάνωσε το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο τον Νοέμβριο του 2017.
Σκοπός της επιμορφωτικής δράσης ήταν οι μαθητές να  γνωρίσουν το scratch. Εργάστηκαν  αρχικά σε ασκήσεις προγραμματισμού και τέλος υλοποίησαν ένα έργο στη γερμανική γλώσσα. Οι μαθητές κλήθηκαν να πειραματιστούν με βασικές προγραμματιστικές δομές, έφτιαξαν τον δικό τους  εικονικό ήρωα που ανέλαβε να μας ξεναγήσει σε διάφορα αξιοθέατα της Γερμανίας. Στους μαθητές που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιδόθηκαν βεβαιώσεις επιμόρφωσης από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Η Διευθύντρια του 4ου  Γυμνασίου , κ. Παπαδημητρίου Σουλτάνα και ο Σύλλογος των εκπαιδευτικών του σχολείου,  συγχαίρουν τους μαθητές  Κατσίδη Σπυρίδωνα, Κοντάκα Δημήτρη, Κοσμίδη Νικόλαο, Κωνσταντινίδου Ελευθερία, Κωστικίδη Ελευθέριο Μανάβη Κων/νο, Μεντεσίδου Σοφία,  Μεταξά Βασιλική , Μιχαήλ Αδαμαντία, Μπιλιούση Τατιάνα, Μπισούκη Παρασκευά,  Παλαιοχωρίτου Αναστασία, Παναγιωτίδη Νικόλαο και Παπαδόπουλο  Ελευθέριο για τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη επιμορφωτική δράση.

Continue reading

ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 

 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ                                               

ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης

4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ   

 

                                       

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

 

Α΄ ΤΑΞΗ

Προάγονται όλοι οι μαθητές στη Β΄ Τάξη.

 

Β΄ ΤΑΞΗ

Προάγονται όλοι οι μαθητές στη Γ΄ Τάξη.

 

Γ΄ ΤΑΞΗ

Απολύονται όλοι οι μαθητές.

 

                                                                                   Από το Γραφείο

 

Continue reading

                                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

  • Τα Αποτελέσματα των Προαγωγικών και Απολυτηρίων Εξετάσεων του Ιουνίου θα ανακοινωθούν την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 και ώρα 14:00 μ.μ.
  • Οι Βαθμολογίες θα δίνονται στους κηδεμόνες από 13 έως 28 Ιουνίου 2018 και ώρες 09:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.
  • Παρακαλούνται οι απόφοιτοι μαθητές της Γ΄ Τάξης να βρίσκονται στο χώρο του σχολείου την Τετάρτη 13 Ιουνίου και ώρα 12:00 μ.μ., για να παραλάβουν τα αναμνηστικά από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.
  • Για Εγγραφές θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

 

 

Continue reading

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
      Α΄ ΤΑΞΗ Β΄ ΤΑΞΗ Γ΄ ΤΑΞΗ
      8:30-10:30 8:30-10:30 10:30-12:30
ΠΑΡ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ Ιστορία Μαθηματικά Γλώσσα – Λογοτεχνία
ΔΕΥ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ Μαθηματικά Ιστορία Ιστορία
ΤΡΙ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ Φυσική Γλώσσα – Λογοτεχνία Φυσική
ΤΕΤ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ Γλώσσα – Λογοτεχνία Φυσική Μαθηματικά

 

 

Continue reading

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 4ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΜΑΘΑΙΝΩ ΜΕ ΤΟ SCRATCH»

Μια ομάδα μαθητών από το Γ2 με την  καθοδήγηση  της Διευθύντριας του σχολείου μας, κ. Παπαδημητρίου Σουλτάνας επιμορφώθηκαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα οπτικού προγραμματισμού :«Προγραμματίζω- Δημιουργώ- Μαθαίνω με το Scrats» που διοργάνωσε το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο τον Νοέμβριο του 2017.

        Σκοπός της επιμορφωτικής δράσης ήταν οι μαθητές να  γνωρίσουν το scratch. Εργάστηκαν σε ασκήσεις προγραμματισμού και τέλος υλοποίησαν ένα έργο στη γερμανική γλώσσα. Οι μαθητές κλήθηκαν να πειραματιστούν με βασικές προγραμματιστικές δομές, έφτιαξαν τον δικό τους  εικονικό ήρωα που ανέλαβε να μας ξεναγήσει σε διάφορα αξιοθέατα της Γερμανίας. Στους μαθητές που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό  πρόγραμμα επιδόθηκαν βεβαιώσεις  επιμόρφωσης  από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

       Η Διευθύντρια του 4ου  Γυμνασίου , κ. Παπαδημητρίου Σουλτάνα και ο σύλλογος των εκπαιδευτικών του σχολείου,  συγχαίρουν τους μαθητές  Κατσίδη Σπυρίδων, Κοντάκα Δημήτρη, Κοσμίδη Νικόλαο, Κωνσταντινίδου Ελευθερία, Κωστικίδη Ελευθέριο Μανάβη Κων/νο, Μεντεσίδου Σοφία,  Μεταξά Βασιλική , Μιχαήλ Αδαμαντία, Μπιλιούση Τατιάνα, Μπισούκη Παρασκευά,  Παλαιοχωρίτου Αναστασία, Παναγιωτίδη Νικόλαο και Παπαδόπουλο  Ελευθέριο για τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη επιμορφωτική δράση.

Continue reading

Ιούνιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

No data available
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
e-ptolemeos.gr