Monthly Archives: Φεβρουάριος 2019

Απουσίες μαθητών μαθητριών λόγω της εποχικής γρίπης

ΘΕΜΑ: «Απουσίες μαθητών/τριών λόγω της εποχικής γρίπης»

    Σας ενημερώνουμε ότι οι απουσίες των μαθητών/τριών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης, δεν θα ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, εφόσον οι κηδεμόνες τους ή οι ίδιοι, εάν είναι ενήλικοι/ες, προσκομίσουν στη σχολική μονάδα πρόσφατη βεβαίωση/γνωμάτευση δημοσίου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, στην οποία να αναγράφεται ο λόγος και η επιβεβλημένη διάρκεια απουσίας από το σχολείο.
Η παρούσα εγκύκλιος έχει ισχύ για το τρέχον σχολικό έτος.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ  ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

ΕΞΕ – 24044 – 2019 – Απουσίες μαθητών τριών λόγω της εποχικής γρίπης

 

Continue reading

4ο  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

                                                          ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

    H Διευθύντρια του 4 ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 17:30 στο χώρο του σχολείου για ενημερωτική συνάντηση με τα παρακάτω θέματα:
1. Κανονισμός σχολείου
2. Φοίτηση – επίδοση μαθητών (ενημέρωση για τις νέες διατάξεις της νομοθεσίας)
    Στο τέλος της ενημερωτικής συνάντησης θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων
 εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
    Η παρουσία όλων των γονέων και κηδεμόνων κρίνεται απαραίτητη.
 

                                                                  Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
                                                ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ

 

Continue reading

Ενημέρωση σχετικά με την εποχική γρίπη.

Με αφορμή ερωτήματα σχετικά με την εμφάνιση της εποχικής γρίπης, συστήνονται στις σχολικές μονάδες οι ακόλουθες οδηγίες με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσής της:
1.Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.
2.Συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως:
 Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
 Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
 Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.
 Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.
 Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

Οι παραπάνω οδηγίες πρέπει να τηρούνται και από το προσωπικό των κυλικείων.

Ακολουθεί το έγγραφο του Υπουργείου  Παιδείας

ΕΞΕ – 18448 – 2019 – Ενημέρωση σχετικά με την εποχική γρίπη

 

Continue reading

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Βαθμολογία του Α΄ Τετραμήνου θα δοθεί

την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019 και

ώρα 13:00.

Το 4ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας συγχαίρει το μαθητή Κωνσταντίνο Πελετίδη! Προσήλθε στο αστυνομικό τμήμα και παρέδωσε το ποσό των 300 ευρώ.

  Μετά τη συγχαρητήρια επιστολή που απέστειλε ο Διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας στο 4ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας,  η Διευθύντρια του  σχολείου κ. Παπαδημητρίου Σουλτάνα και ο Σύλλογος των Καθηγητών, συγχαίρουν θερμά τον μαθητή της Β΄ Γυμνασίου, Πελετίδη Κωνσταντίνο για το ήθος και την εντιμότητά του. Ο Κωνσταντίνος στις 31/12/2018 προσήλθε στο Τμήμα Ασφάλειας της πόλης μας και παρέδωσε το ποσό των τριακοσίων ευρώ, το οποίο είχε βρει  νωρίτερα πολύ κοντά στην οικεία του.

       Την εποχή της οικονομικής κρίσης και της δυσχέρειας, που βιώνουμε όλοι μας, η ενέργεια του Κωνσταντίνου αποτελεί φωτεινό  παράδειγμα αξιοπρέπειας και εντιμότητας. Αρκετοί πιθανόν να έμπαιναν στον πειρασμό να κρατήσουν χρήματα που βρήκαν στο δρόμο ή παρατημένα οπουδήποτε. Δε συνέβη το ίδιο, ωστόσο με τον Κωνσταντίνο, ο οποίος χωρίς δεύτερη σκέψη παρέδωσε τα χρήματα στην αστυνομία.

Continue reading

Ενημέρωση των μαθητών του 4ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας από την Τροχαία Εορδαίας

Την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2018,  οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας   ενημερώθηκαν  στον χώρο του σχολείου από τον κ. Πέτρο Μπαλτζή, Αξιωματικό του Τμήματος Τροχαίας Εορδαίας,  πάνω σε θέματα που αφορούν  την οδική ασφάλεια και τους  κανόνες οδικής  συμπεριφοράς . Ο κ. Μπαλτζής  επεσήμανε στους  μαθητές  πως το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής πραγματοποιείται  στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου και της εκπαιδευτικής κοινότητας για την υποστήριξη και την καλλιέργεια της ορθής οδικής συμπεριφοράς και πως έχει απώτερο σκοπό τη μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων. Τονίστηκε  επίσης στους μαθητές πόσο σημαντική είναι η καλλιέργεια σωστής οδικής παιδείας και αγωγής, από μικρή ακόμα ηλικία, για την αποφυγή και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Η Διευθύντρια του σχολείου , κ. Παπαδημητρίου Σουλτάνα και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου Γυμνασίου εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες  στην Τροχαία Εορδαίας και ιδιαίτερα στον κ. Μπαλτζή για την πολύτιμη  και άρτια ενημέρωση των μαθητών.

Continue reading

Φεβρουάριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

No data available
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
e-ptolemeos.gr