Monthly Archives: Οκτώβριος 2019

«ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ 8ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΟ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ»

 

Κυκλοφόρησε η 8η κατά σειρά ετήσια περιοδική έκδοση του 4ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας, για το σχολικό έτος 2018-2019. Πρόκειται για ένα τεύχος Πολιτισμού και Μαθητικής Δημιουργίας, το οποίο περιλαμβάνει τις μαθητικές δράσεις της σχολικής κοινότητας. Μπορείτε να το αναζητήσετε και να το ξεφυλλίσετε  στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://4gym-ptolem.koz.sch.gr/magazine/vol8/index.html

 

Continue reading

Το 4ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

H 26η Σεπτεμβρίου έχει  καθιερωθεί  ως η ημέρα που είναι αφιερωμένη στην εκμάθηση γλωσσών. Κάθε χρόνο αυτή τη μέρα γιορτάζεται μέσα από διάφορες δραστηριότητες η γλωσσική πολυμορφία στην Ευρώπη και προάγεται η μάθηση των γλωσσών είτε για προσωπικούς και εκπαιδευτικούς, είτε για επαγγελματικούς λόγους. Οι στόχοι της γιορτής αυτής είναι να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες της Ευρώπης τη σημασία της εκμάθησης των γλωσσών και της διατήρησης της γλωσσικής πολυμορφίας στην Ευρώπη. Παράλληλα προωθείται η πολυγλωσσία και η διαπολιτισμική κατανόηση  ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης.

Το 4ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας γιόρτασε και φέτος τη μέρα αυτή. Οι μαθητές όλων των τάξεων και τμημάτων συμμετείχαν σε πολλές δραστηριότητες, στις οποίες χρησιμοποίησαν τις γλώσσες που διδάσκονται στο σχολείο, τη Νέα Ελληνική, την Αγγλική, τη Γαλλική και τη Γερμανική γλώσσα, αναζήτησαν όμως ταυτόχρονα και ενέταξαν στις δραστηριότητες τους και πλήθος άλλων γλωσσών, ακόμη και μη διαδεδομένων, εμπλουτίζοντας τα έργα τους γλωσσικά. Εργάστηκαν ομαδικά  στα μαθήματα της Ελληνικής Γλώσσας, των Ξένων Γλωσσών που διδάσκονται στο σχολείο, των Μαθηματικών, της Μουσικής και της Πληροφορικής. Επιπλέον ετοίμασαν θεατρικά δρώμενα,  τραγούδησαν στα Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και συγκέντρωσαν χρήσιμες πληροφορίες για τις γλώσσες που μοιράστηκαν με τους συμμαθητές τους.

Τις δραστηριότητες των μαθητών συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Δεληγιάννη Αλεξάνδρα & Ντρίκου Θάλεια (Φιλόλογοι), Κωνσταντινίδης Χρήστος (Μαθηματικός), Θεοφυλάκτου Αλεξάνδρα (Αγγλικής), Τρίκου Πανάγιω (Γαλλικής),  Παπαδημητρίου Σουλτάνα (Γερμανικής), Πορφυλίδου Αναστασία (Γερμανικής), Πασσαλίδης Αλέξανδρος (Μουσικής) και Πορφύρης Δημήτριος  (Πληροφορικής).

Όλοι οι μαθητές εργάστηκαν με ιδιαίτερο ζήλο και συνέπεια, το τελικό προϊόν που παρουσίασαν ήταν εντυπωσιακό και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γι αυτό. Συγχαίρουμε επίσης τις/τους εκπαιδευτικούς-συντονίστριες/ες των εργασιών των μαθητών, οι οποίοι με τις ιδέες τους και την υποστήριξη των μαθητών τους σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της γιορτής.

Στο χώρο του σχολείου λειτουργεί έκθεση, στην οποία έχουν εκτεθεί όλα τα έργα των μαθητών,  για να είναι προσβάσιμα σε όλους.

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Α΄ ΤΑΞΗΣ

Στο πλαίσιο της επικοινωνίας μας για ζητήματα που αφορούν τη φοίτηση και πρόοδο των μαθητριών και μαθητών του σχολείου μας, έλαβε χώρα ενημερωτική συνάντηση των γονέων και κηδεμόνων τους την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:00 μ.μ στο χώρο του 4ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας με τα εξής θέματα:

      1. Ενημέρωση από τη Διευθύντρια του σχολείου σχετικά με τη φοίτηση και τον              Κανονισμό του σχολείου.

      2. Γνωριμία με τους καθηγητές και τις καθηγήτριες που διδάσκουν στην Α΄ τάξη.

Η συνάντηση είχε πολλή μεγάλη συμμετοχή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue reading

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΗΣ Β΄ και Γ΄ ΤΑΞΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΗΣ Β΄ και Γ΄ ΤΑΞΗΣ

 

          Αγαπητοί γονείς,

          Ευχόμαστε σε σας και τα παιδιά σας καλή και δημιουργική χρονιά. Στο πλαίσιο της επικοινωνίας και της συνεργασίας μας, σας προσκαλούμε σε ενημερωτική συνάντηση και συζήτηση την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:00 μ.μ. στο χώρο του 4ου Γυμνασίου, με τα παρακάτω θέματα:

  • Ενημέρωση από τη Διευθύντρια του σχολείου για θέματα που αφορούν τον κανονισμό λειτουργίας του σχολείου.

 

          Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.

                                                                                                                                          

                                                    Με εκτίμηση

                                                     Η Διευθύντρια

                                                    Παπαδημητρίου Σουλτάνα

 

 

Continue reading

Ενισχυτική Διδασκαλία σχ. έτους 2019 – 2020

Ενισχυτική Διδασκαλία σχ. έτους 2019 – 2020

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της έναρξης μαθημάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, οι γονείς – κηδεμόνες που επιθυμούν τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, καλούνται να συμπληρώσουν την αντίστοιχη αίτηση – δήλωση. Οι αιτήσεις – δηλώσεις θα πρέπει να κατατεθούν στη Διεύθυνση του σχολείου έως την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019.

Υπόδειγμα αίτησης-δήλωσης μαθημάτων 2019_2020

 

 

Continue reading

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά. Στο πλαίσιο της επικοινωνίας μας για ζητήματα που αφορούν τη φοίτηση και πρόοδο των μαθητριών και μαθητών του σχολείου μας, σας προσκαλούμε σε συνάντηση την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:00 μ.μ στο χώρο του 4ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας με τα εξής θέματα:

      1. Ενημέρωση από τη Διευθύντρια του σχολείου σχετικά με τη φοίτηση και τον              Κανονισμό του σχολείου.

      2. Γνωριμία με τους καθηγητές και τις καθηγήτριες που διδάσκουν στην Α΄ τάξη.

Η παρουσία όλων των γονέων και κηδεμόνων κρίνεται απαραίτητη.

Με εκτίμηση

Η Διευθύντρια

Παπαδημητρίου Σουλτάνα

ΠΕ07 Γερμανικής

 

Continue reading

Οκτώβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

No data available
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
e-ptolemeos.gr