ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ 4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019,  οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας   ενημερώθηκαν  στον χώρο του σχολείου από εξειδικευμένους αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος για τα θετικά και τα αρνητικά του διαδικτύου, τα νέα φαινόμενα εγκληματικότητας, τα Social Media, αλλά και τις καταστάσεις με τις οποίες το παιδί και ο έφηβος έρχονται αντιμέτωποι αν επιδείξουν απερίσκεπτες και κατά συνέπεια επικίνδυνες διαδικτυακές συμπεριφορές.

Οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρουσίαση και στη συζήτηση που ακολούθησε συνειδητοποίησαν πόσο αναγκαία και επιτακτική είναι η ενημέρωση για  την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, καθώς η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, η ανάπτυξη της πληροφορικής και η ευρύτατη χρήση του Διαδικτύου έχουν επιφέρει επαναστατικές αλλαγές στο σύνολο των καθημερινών δραστηριοτήτων, στην παραγωγική διαδικασία, στις συναλλαγές, στην εκπαίδευση, στη διασκέδαση, ακόμα και στον τρόπο σκέψης του σύγχρονου ανθρώπου. Μαζί όμως με αυτές τις αλλαγές, οι οποίες κατά κανόνα βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας, υπεισέρχονται και οι παράμετροι που ευνοούν την ανάπτυξη νέων μορφών εγκληματικότητας.

Η Διευθύντρια του σχολείου , κ. Παπαδημητρίου Σουλτάνα και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου Γυμνασίου εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες  στους αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την πολύτιμη  και άρτια ενημέρωση των μαθητών του σχολείου.

 

Οκτώβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
e-ptolemeos.gr