ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ 4ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΥΜΑ

H ΔΙΑΔΥΜΑ στο πλαίσιο των δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που υλοποιεί 

από  την αρχή της σχολικής χρονιάς, την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, ενημέρωσε στον χώρο του σχολείου τους μαθητές του 4ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας,  σχετικά με θέματα που αφορούν την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων  και την ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή τους. Η ενημέρωση έγινε από τις περιβαλλοντολόγους της ΔΙΑΔΥΜΑ, τις κυρίες Γιαννακούλα και Τριανταφυλλίδου.

Συγκεκριμένα, η κ. Γιαννακούλα, περιβαλλοντολόγος και στέλεχος της ΔΙΑΔΥΜΑ, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα : «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: Ανακαλύπτοντας τον κρυμμένο θησαυρό» και οι μαθητές με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ομιλήτριας  να λάβουν μέρος στο  Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης , το οποίο διοργανώνεται από τον Δήμο Εορδαίαςκαι ξεκινά στα μέσα Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με την απονομή επάθλων στα διακριθέντα Σχολεία.  Η κ. Γιαννακούλα αναφέρθηκε επίσης  στην ανάγκη εδραίωσης της πράσινης συνείδησης στα νέα παιδιά, ώστε σήμερα ως μαθητές και αύριο ως πολίτες, να ανακυκλώνουν τα απορρίμματά τους στους πέντε κάδους που βρίσκονται, σε σχολεία, δημόσιους χώρους, στα μεγάλα αστικά κέντρα, ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα χωριά.

       Εντύπωση προκάλεσε στους μαθητές το γεγονός πως η Δυτική Μακεδονία είναι η μοναδική περιφέρεια της χώρας που δεν έχει επιβαρύνει ποτέ, τον εθνικό προϋπολογισμό με τα πρόστιμα που συνήθως επιβάλλει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παράνομες χωματερές, διάθεσης απορριμμάτων, ή αποβλήτων, αφού έγκαιρα εναρμονίστηκε με τις προδιαγραφές που έχει θεσπίσει η ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία, ενώ εδώ και ένα χρόνο, διαχειρίζεται τα απόβλητά της με την μέθοδο της μηχανικής διαλογής στην νέα Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και στους τέσσερις ξεχωριστούς κάδους, ανακυκλώνεται χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο, ενώ εδώ και μερικούς μήνες στον πέμπτο κάδο  και τα οικιακά βιοαπόβλητα δηλαδή υπολείμματα τροφών.

   Η  Διευθύντρια  του 4ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας,  κ. Παπαδημητρίου Σουλτάνα και ο Σύλλογος των καθηγητών ευχαριστούν θερμά τη ΔΙΑΔΥΜΑ  για την ενημέρωση των μαθητών του  4ου  Γυμνασίου.

Οκτώβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
e-ptolemeos.gr