FCvIcQCXIAIxIwV
Δράσεις - Εκδηλώσεις

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου το 4ο Γυμνάσιο τίμησε το ιερό σύμβολο του έθνους, τη Σημαία, και γιόρτασε την επέτειο του θρυλικού “ΟΧΙ” που βροντοφώναξε ο ελληνικός λαός απέναντι στην Ιταλική φασιστική επιδρομή, στις 28 Οκτωβρίου του 1940 και λίγο αργότερα, τον Απρίλιο του 1941, απέναντι στη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ. Σε μια σεμνή τελετή οι μαθητές γνώρισαν το έπος του ’40 μέσα από οπτικά και ακουστικά ντοκουμέντα και τίμησαν όλους αυτούς που αγωνίστηκαν ηρωικά απαγγέλοντας ποιήματα, διαβάζοντας κείμενα και τραγουδώντας αξέχαστα επετειακά τραγούδια.

Παράλληλα έγινε ο ορισμός σημαιοφόρου και παραστατών, παράδοση της σημαίας και απονομή αριστείων-βραβείων στους μαθητές που αρίστευσαν κατά το σχολικό έτος 2021-2022.

Την ομιλία για το νόημα της γιορτής εκφώνησε η φιλόλογος Δερενίδου Μαρία, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε το χρέος απέναντι στους προγόνους μας και έστειλε το μήνυμα-παραφράζοντας τον ποιητή-πως, αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι, δε θα πάψουμε ούτε στιγμή να αγωνιζόμαστε για την ΕΙΡΗΝΗ, το υπέρτατο αγαθό που εξασφαλίζει τη ΖΩΗ, την ΠΡΟΟΔΟ, την ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ.

Loading

Μετάβαση στο περιεχόμενο