IMG 20230529 092453
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Δράσεις - Εκδηλώσεις Εκδηλώσεις Πολιτιστικές

Έκθεση Μαθήματος Τεχνολογίας 2022_2023

Τεχνολογία  είναι οτιδήποτε έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος στον υλικό τομέα (κυρίως), από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, με σκοπό να ικανοποιήσει τις ανάγκες του (ανάλογα  την εποχή) και να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής του. Για παράδειγμα, ένα διαστημόπλοιο, ένας υπολογιστής , μια τεχνητή λίμνη.

Στα  πλαίσια  του μαθήματος της Τεχνολογίας Γυμνασίου οι μαθητές γνωρίζουν  βασικές έννοιες  της λειτουργίας, της διαδικασίας  κατασκευής  αγαθών και την οργάνωση με τη βοήθεια διάφορων συντελεστών.

Σημαντικό είναι να διασφαλίζεται η ομαδικότητα και η συνεργασία μεταξύ των μελών των ομάδων, να ενθαρρύνεται η δημιουργία καινοτόμων ιδεών και να γίνεται  προσπάθεια το αντικείμενο που επιλέγουν για μελέτη οι μαθητές-τριες, να οργανώνεται και λειτουργεί εικονικά μεν , αλλά με επιδίωξη να κατέχει πρωτοπόρα και αναπτυξιακή πορεία και θέση στον κλάδο που δραστηριοποιείται.  

Η συνεργασία και ο κόπος των μαθητών ανταμείφτηκαν παρουσιάζοντας τις δημιουργίες τους στην έκθεση τεχνολογίας που διοργανώνει το σχολείο μας κάθε χρόνο στο τέλος των μαθημάτων.

Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή τους και τους γονείς που βοήθησαν, αφιερώνοντας λιγάκι από τον πολύτιμο χρόνο τους για να συνεργαστούν με τα παιδιά τους, για αυτό το όμορφο αποτέλεσμα.

Τσακιρίδου Ελένη

ΠΕ82 Μηχανολόγος

Loading

Μετάβαση στο περιεχόμενο