IMG 20240410 094114
Δράσεις - Εκδηλώσεις Κοινωνικές Πολιτιστικές

Εικαστική έκθεση – δράση Λόγου και Τέχνης: “Από την εικόνα στο λόγο” 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε Κοζάνης, φιλοξενούν την Εικαστική έκθεση – δράση Λόγου και Τέχνης: “Από την εικόνα στο λόγο”.

Το σχολείο μας συμμετέχει ενεργά στην Έκθεση, στην οποία μαθητές/ριες του Γ3 δημιούργησαν έναν χάρτη με τη συνδρομή του καθηγητή Καλλιτεχνικών Ιωάννη Αβουρδιάδη, ο οποίος εκτίθεται στον χώρο. Την Τετάρτη 10 Απριλίου οι μαθητές του Γ3 συνοδευόμενοι από τους καθηγητές Γιάννη Αβουρδιάδη και Λεωνίδα Παπανικολάου επισκέφθηκαν την έκθεση. Ευχαριστούμε θερμά την κα Σοφία Καλμανίδου βιβλιοθηκονόμο της βιβλιοθήκης για την όμορφη ξενάγηση στον χώρο.

Επίσης στην έκθεση συμπεριλαμβάνονται οι εικαστικές δημιουργίες των μαθητών/τριών των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε Κοζάνης, που συμμετείχαν στο Εικαστικό Project.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 4 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 26 Απριλίου. Στο πλαίσιο της έκθεσης, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας, παίρνοντας την σκυτάλη από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης θα αξιοποιήσει με το δικό της τρόπο τα καλλιτεχνικά δημιουργήματα των μαθητών/τριών, που θ’ αποτελέσουν την έμπνευση για τη συγγραφή κειμένων. Έτσι, θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής που θα απευθύνονται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, προκειμένου τα αντικείμενα της έκθεσης να μετουσιωθούν σε πρωτότυπα κείμενα, και να ολοκληρωθεί ο κύκλος, Γραπτός Λόγος- Εικόνα- Γραπτός Λόγος.

IMG 20240410 102943 2

Loading

Μετάβαση στο περιεχόμενο