IMG 20220930 130249
Αθλητικές Δράσεις - Εκδηλώσεις

Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022

9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022

Για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού καθώς και της 9ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, σήμερα 30 Σεπτεμβρίου 2022, το 4ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας, διοργάνωσε και υλοποίησε αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις με κοινό σύνθημα: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά».

Υλοποιήθηκαν παιχνίδια (αθλοπαιδιές) αλλά και εικαστικά δρώμενα, στην αυλή του σχολείου με ενθάρρυνση για συμμετοχή όλων και στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση και ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων. Συγκεκριμένα οι μαθητές ασχολήθηκαν κυκλικά με δράσεις όπως ομαδικά, κινητικά παιχνίδια Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ, Βόλεϊ.

Επίσης στο στάδιο της πόλης οι μαθητές συμμετείχαν σε δράσεις κλασικού αθλητισμού, καθώς το στάδιο διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό, όπως εμπόδια, στρώμα και στυλοβάτες άλματος εις ύψος, σκάμμα, αλλά και κατάλληλο υπόστρωμα για τρέξιμο (ταρτάν). Τα τμήματα, σε κυκλική διάταξη, ασχολήθηκαν και γνώρισαν τα βασικά αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού όπως σκυταλοδρομία, άλμα εις μήκος, άλμα εις ύψος, τρέξιμο με και χωρίς εμπόδια, ρίψη σφαίρας (χρησιμοποιήθηκε μικρή ελαστική σφαίρα για ασφάλεια).

Όλη η διαδικασία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε με συντονιστή τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Σάκκο Αντώνιο,  με τη βοήθεια όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Loading

Μετάβαση στο περιεχόμενο