1658934199155
Δράσεις - Εκδηλώσεις Κοινωνικές

Συμμετοχή σε δράση για το σύνδρομο Αsperger.

Την Πέμπτη 21/03/2024 και ώρα 10:00 π.μ., μαθητές του σχολείου μας επισκέφθηκαν το 9ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας ως καλεσμένοι, όπου είχαν προσκεκλημένο τον κύριο Δημήτρη Παπανικολάου, μία μοναδική, φωτεινή προσωπικότητα, εμπνευστή του προγράμματος UniquAll (https://www.uniquall.net/). Ο σπουδαίος βετεράνος αθλητής του μπάσκετ, έχει αφιερωθεί στην εκστρατεία ενημέρωσης και  ευαισθητοποίησης για το σύνδρομο Άσπεργκερ, μια διαταραχή του Φάσματος του Αυτισμού. Συνοδοιπόροι και πρεσβευτές του προγράμματος, είναι ο θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ και μοναδικός Έλληνας μέλος του Hall of Fame, Νίκος Γκάλης, και ο πρωταθλητής και δις MVP του NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Αποστολή του UniquAll είναι η παροχή κατάλληλου περιβάλλοντος και ευκαιριών συνεκπαίδευσης και συνάθλησης μεταξύ παιδιών τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης. Ο πρώτος και ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος επικεντρώνονται στα παιδιά που ανήκουν στο Φάσμα του Αυτισμού. Οι δραστηριότητες του προγράμματος συμβάλλουν στη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας των παιδιών, ενώ αποτελούν «όχημα» ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, με σκοπό την αλλαγή νοοτροπίας και στάσης απέναντι στη διαφορετικότητα.

Ο κύριος Δημήτρης Παπανικολάου με σύνθημα του

Να είστε άνθρωποι με αξίες

και

Οι αδύναμοι κοροϊδεύουν, οι δυνατοί βοηθάνε!“,

καθήλωσε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς με μία βιωματική ομιλία με θέμα τον Αυτισμό. Μία ομιλία η οποία βασίστηκε σε προσωπικές εμπειρίες, συναισθήματα και ιστορίες. Ο κύριος Παπανικολάου μοιράστηκε προσωπικά ταξίδια, προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει, και τον τρόπο με τον οποίο αυτές οι εμπειρίες τον διαμόρφωσαν, τον επηρέασαν και τον καθόρισαν. Μέσω αυτής της προσωπικής προσέγγισης, οι μικροί μαθητές μας, οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι γονείς αναγνώρισαν την αυθεντικότητα του και επηρεάστηκαν έντονα από τα μηνύματα που προσπάθησε να μεταδώσει.

Τους μαθητές συνόδεψαν οι Βάσω Καρατζίκου & Λεωνίδας Παπανικολάου καθηγητές του σχολείου μας.

Ευχαριστούμε το 9 Δημοτικό Σχολείο για την πρόσκληση και την πολύ ωραία και εποικοδομητική δράση.

Loading

Μετάβαση στο περιεχόμενο