Αθλητικές Δράσεις - Εκδηλώσεις

Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

 8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, το 4ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας, διοργάνωσε και υλοποίησε αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις με κοινό σύνθημα: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά».

Με αυστηρή τήρηση των μέτρων για την αποφυγή συνωστισμού λόγω COVID 19, οι μαθητές του σχολείου μοιράστηκαν σε δύο ομάδες. Μια ομάδα αποτελούνταν από τους μαθητές της Γ΄ τάξης και του τμήματος Β3 και η δεύτερη ομάδα από τους υπόλοιπους μαθητές της Β΄ τάξης  και της Α΄ τάξης.

Η πρώτη ομάδα οργάνωσε και υλοποίησε παιχνίδια (αθλοπαιδιές) στην αυλή του σχολείου με ενθάρρυνση για συμμετοχή όλων και στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση και ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων. Συγκεκριμένα τα παιδιά χωρισμένα ανά τμήμα ασχολήθηκαν κυκλικά με δράσεις όπως ομαδικά, κινητικά παιχνίδια Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ, Βόλεϊ. Στη διάρκεια των 120 λεπτών τα τμήματα πέρασαν από όλους τους σταθμούς.

Τα παιδιά της Α΄ και Β΄ τάξης πήγαν ανά τμήμα στο στάδιο της πόλης όπου συμμετείχαν σε δράσεις κλασικού αθλητισμού, καθώς το στάδιο διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό, όπως εμπόδια, στρώμα και στυλοβάτες άλματος εις ύψος, σκάμμα, αλλά και κατάλληλο υπόστρωμα για τρέξιμο (ταρτάν).

               Τα τμήματα, σε κυκλική διάταξη, ασχολήθηκαν και γνώρισαν τα βασικά αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού όπως σκυταλοδρομία, άλμα εις μήκος, άλμα εις ύψος, τρέξιμο με και χωρίς εμπόδια, ρίψη σφαίρας (χρησιμοποιήθηκε μικρή ελαστική σφαίρα για ασφάλεια).

Όλη η διαδικασία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε με συντονιστή τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Σάκκο Αντώνιο,  με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών του σχολείου αλλά και των μαθητών της Γ΄ τάξης, οι οποίοι προετοίμασαν  το χώρο  και ανέλαβαν ρόλο κριτών, αφετών αλλά και προπονητών για τα μικρότερα παιδιά.

5

Loading

Μετάβαση στο περιεχόμενο